Niet het eerste waar je aan denkt bij afrastering. We hebben samen met een groep vrijwilligers van een weidevogelgroep van Landschapsbeheer Drenthe een tijdelijk raster geplaatst om nestpredatie door vossen te voorkomen.

Door gebruik te maken van een 0-draad wordt er met een S40 solar apparaat van Gallagher een spanning opgebouwd van maar liefst 6,2 kV. We hopen dat de kievitnesten nu niet meer leeg geroofd worden door de vossen en de dassen. 

Bij het 4 draads vidoflex raster is gebruik gemaakt van het blauwe draad dat speciaal is ontwikkeld om wilde dieren buiten de omheining te houden. Om hoger spanningsverschil te creëren is er gebruik gemaakt van een 0-draad (wit) die aangesloten is op de aarde van het schrikdraad apparaat.

Het S40 solarapparaat is een 3 in 1 apparaat (accu,zonnepaneel en schrikdraadapparaat) dat stand-alone gebruikt kan worden zonder telkens de accu's te hoeven verwisselen. In de hoeken is gebruik gemaakt van geschilde kastanjehouten palen, waarin eenvoudige XDI isolatoren zijn geschroefd. Als tussenpalen is gekozen voor groene kunststof palen van Pulsara. 

 

 

© 2016 - 2024 www.solarfence.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel